In cele ce urmeaza, vom face o scurta trecere in revista a principalelor paturi care te pot acomoda in mult visatul concediu.

Incepem cu patul central:

Cel mai impunator pat care poate exista intr-o autorulota. La o prima vedere, celelalte paturi nici nu mai conteaza. Poate fi accesat de pe 3 parti si iti ofera confort maxim. Cel mai mare dezavantaj insa este ca ocupa foarte mult loc, motiv pentru care autorulotele dotate cu un asemena pat au fie au lungimi considerabil mai mari, sau, pentru pastrarea unei dimensiuni decente, rezultatul este micsoreaza spatilor de depozitare si a livingullui.

Urmeaza patul frantuzesc  

 

Este un pat dublu situat in partea din spate a autorulotei, lipit de o laterala si permite eficientizarea spatiului interior. Dezavantajul acestui pat este ca salteaua este decupata, facand incomoda utilizarea lui de catre 2 adulti.

Un alt tip de pat este cel dispus transversal.

 

Situat tot in partea posterioara insa acesta este dispus pe toata latimea autorulotei si permite o zona de zi mult mai generoasa cu spatii de depozitare si bai mai mari. Accesul in pat se realizeaza pe o singura latura, ceea ce ar putea fi putin incomod pentru persoana care doarme la marginea patului

Si in autorulota se gasesc paturi Twin

Fiecare pat este lipit de peretii laterali. De regula este asezat tot in partea din spate. La unele modele, acest poate poate fi transformat intr-un pat mare, prin montarea unui element central. Dispunerea pe laterale ofera un acces mai facil la zonele de depozitare dar si in pat.

Daca iti place sa dormi singur, acest tip de pat este perfect. Insa dezavantajele sunt similare patului central.

 

Paturile suprapuse.

Paturile etajate pot fi pozitionate atat pe laterala cat si pe transversala, in partea opusa cabinei soferului. Este ideal pentru adolescentii care calatoresc impreuna cat si pentru copii, care cu siguranta le vor adora. Dezavantajul este ca spatiul din acest pat este limitat.

Paturile din zona de zi.

  

Acestea se obtin prin rearanjarea zonei de living posibila prin coborarea mesei si reasezarea saltelelor. Aceste paturi pot acomoda una, doua sau trei persoane insa acest pat trebuie reconfigurat in zona de zi odata ce pasagerii autorulotei s-au inviorat, fiind dezavantajul principal a acestei solutii. In schimb, in timpul zilei, autorulota este foarte aerisita mai ales daca acesta este si singurul pat existent in masina. Insa de regula aceste paturi vin ca paturi suplimentare ca o optiune de a caza mai multe persoane. 

Au mai ramas paturile pozitionate deasupra cabinei soferului.

Un prim astfel de pat este acesta.

    

In timpul zilei, pentru a nu ocupa spatiu, acesta se ridica la nivelul tavanului iar pe timp de seara poate fi coborat cu usurinta. In pozitia de noapte acopera o parte a zonei de zi.

Patul din Alcova este a doua varianta de pat situat deasupra cabinei soferului. Pe timp de zi este disponibil atat patul cat si zona de zi. Daca aveai intrebari care este patul preferat al copiilor, iti confirmam ca se afla pe primele pozitii.

Dezavantajul acestui pat este forma neobisnuita a autorulotei care permite adapostirea acestui pat, forma ce are efect direct asupra aerodinamicitatii masinii, in consumul mai ridicat de combustibil, viteza de deplasare mai mica si limitarea accesului in anumite parcari, tuneluri, pe sub anumite pasaje si pasarele si necesita o atentie sporita inclusiv la crengile copacilor ca urmare a inaltimii mari a autorulotelor dotate cu acest pat.

  

Autorulotele pot combina cel putin doua , trei sau chiar patru astfel de paturi.

Datorita noilor tehnologii, o parte din acestea paturi pot fi operate electric.

Unele paturi pot fi reglate independent pentru a optimiza spatiul de bagaje si zona de dormit.

Similar patului rabatabil de deasupra cabinei soferului exista variante a caror pat este situat deasupra zonei de living. In pozitia de noapte, zona de zi este afectata iar un alt inconvenient la unele modele este ca si accesul din exterior are de suferit.

Toate paturile autorulotelor sunt insa confortabile si dimineata te vei trezii pregatit pentru o noua aventura. 

Daca vrei sa experimentezi patul transversal, cel etajat sau patul diin alcova, autorulota TADAM te asteapta!