A început sezonul vacantelor! Atenția multor iubitori de calatorii se îndreaptă in acest an, mai mult ca niciodată, înspre rulote si autorulote deoarece iți oferă posibilitatea de distanțare fizica.

Noi iți recomandam, sa iți alegi autorulota in funcție de numărul de persoane care vor calatorii simultan. Este bine de știut, ca se pot deplasa cu autorulota un număr de persoane egal cu cel al scaunelor prevăzute cu centuri de siguranță si ca pe perioada deplasării, nu este permisa utilizarea paturilor. Chiar daca este tentat sa mergi in vacanta intr-un grup cat mai mare, recomandarea noastră este ca in fiecare autorulotă sa călătorească o singura familie.

Daca ai de gând sa „mănânci kilometrii” intr-un timp relativ scurt, iți recomandam să te orientezi către o autorulotă mai aerodinamică precum van-urile, autorulotele semi integrate sau cele integrate. Pentru deplasările mai relaxate, in care vei explora mai mult o anumita zona, autorulota cu pat mansardat (cu alcova) este mai potrivita. Am dedicat un articol despre tipurile de autorulote.

Daca iți place să călătorești cu „cățel si cu purcel”, probabil ca cel mai indicat ar fi sa cauți o autorulota cat mai aproape de casa, si sa încarci tot ce ai nevoie direct de la tine de acasă, intr-un mod organizat. Dacă călătorești „light”, atunci poți să iei in calcul si autorulote ce pot fi preluate de pe traseu.

Totuși ar fi bine sa vezi înainte autorulota sa iți faci o imagine cat mai corecta asupra viitorului tău loc de cazare iar situația ideala ar fi ca înainte de marea călătorie, să o testezi intr-un week-end prelungit astfel incat vei sti sigur ca doresti sa-ti petreci mai mult timp cu ea, sau nu.

Oricat ai fi de entuziasmat si indiferent de unde preiei echipamentul, este bine sa faci un inventar al mașinii. Inspectează exteriorul: caroseria, geamurile, ușile, parbrize, jante si starea cauciucurilor. Este bine sa verifici înainte de plecare inclusiv nivelul uleiului, al lichidului de răcire al motorului sau se vezi care este următorul interval de service, valabilitatea RCA-ului, CASCO, valabilitatea ITP-ului si a taxei de drum. Iți recomandam sa faci si câteva fotografii casei mobile si elementelor care iți atrag atenția.

Continua verificarea tuturor echipamentelor de la interior, si poți începe cu robinetele, dulapurile, geamurile si trapele de aerisire. Nu ezita sa pui cat mai multe întrebări referitoare la utilizarea autorulotei, începând de la alimentarea cu energie electrica, apa, gaz, golirea rezervoarelor, utilizarea frigiderului, a echipamentelor din interiorul autorulotei si sa soliciți si sfaturi de conducere.

In mod normal, cei care închiriază astfel de vehicule, iți vor oferii informatii cat mai detaliate cu privire la utilizarea tuturor echipamentelor pentru a avea un concediu cat mai plăcut.

In ziua in care returnezi autorulota, reia inventarul făcut cu ocazia preluării

Nu uitat sa soliciți si sa studiezi contractul de închiriere. Noi recomandam realizarea tuturor plăților prin virament bancar.

Așadar, singura întrebarea rămâne: unde iți vei petrece următoarea vacantă ?