O fotografie foarte bine facuta si un text scris pe masura iti pot crea imaginea unei vacante perfecte cu autorulota. Imediat te transpui pe o plaja cu mult soare, te gandesti la autorulota parcata sub un palmier si simti deja ce te racoresti in mare dupa ce ai savurat un cocktail exotic sau ca te aflii la baza unui munte, campat langa un lac de un albastru ireal in timp ce te pregatesti pentru a face o tura cu bicicleta sau a incerca un traseu montan.
Dar pana a ajunge la locul mult visat, este necesar sa iti creionezi planul de vacanta.
Inainte de toate, verifica prognoza meteo din regiunea in care doresti sa ajungi, deoarece, unul dintre avantajele plecarii cu autorulota este acela de a-ti putea adapta planurile de concediu in functie de acest aspect.
Apoi verifica regulile de stationare si campare din tarile pe care le traversezi.
Ar fi bine sa alegi o zona de explorat iar pe parcursul deplasarii din punctul A in punctul B poti cauta obiective de interes pentru tine si familia ta pe care sa le vizitezi.

Planifica ruta in asa fel incat sa existe un echilibru intre timpul efectiv de condus si cel de relaxare, altfel risti ca la finalul concediului sa iti fi petrecut mai mult timp pe drumuri, iar experienta legata de concediu cu autorulota sa nu te impresioneze.