Motivele pentru care credem ca poti sa iei in considerare calatoria in extrasezon sunt destule.

Bugetul tau va fi foarte fericit.

Atat tarifele pentru inchirierea autorulotelor sunt mai accesibile dar si o parte din cheltuielilor ce vin la pachet cu o vacanta sunt reduse.

Obiectivele turistice sunt mai putin aglomerate iar gazdele mai prietenoase si iti vor dedica mai mult timp si atentie tie. Pe strazi vor fi mai multi localnici decat turisti si vei respira mai mult din aerul autentic al locului in care poposesti.

Nu vei fi nevoit sa stai la cozi pentru a intra la obiective. Nu te vei calca cu intregul puhoi de turisti pe picioare si nu va trebuii sa vanezi un moment in care sa poti face o fotografie fara intrusi in ea.

Am identificat si cateva dezavantaje. 

Primul ar putea fi vremea. Nu inseamna insa ca orice concediu in extrasezon o sa fie insotit de fulgere si tunete sau ca plimbarea pe malul marii nu va fi la fel de romantica. Echipamentul potrivit poate salva situatia.

Un alt neajuns ar putea fi programul redus al unor obiective turistice. Daca ajungi insa dupa ora inchiderii nu te impactienta. A doua zi poti fi printre primii care il viziteaza.

Calatoria in perioada rece este mai dificila din pacate la noi in tara, deoarece infrastructura de campare este deficitara iar iarna ai nevoie de ea mai mult ca niciodata.