Vacantele cu autorulota pot fi la fel de frumoase vara, dar si iarna. Nu se pune problema sa te opresti din a calatori iarna! Poti calatori fara probleme atunci cand este frig sau chiar atunci cand ninge, daca esti precaut si iti iei cateva masuri de siguranta.

Iata cele10 sfaturi practice, testate de noi, cu autorulota Tadam pentru a cunoaste locuri acoperite de zapada!

1.Butelia de gaz!

Iarna se consuma mai mult gaz decat in timpul verii, deoarece gatim doar in interiorul autorulotei si nu exista varianta bucatariei externe, de aceea este foarte important sa plecati cu butelia de gaz plina. In cazul in care autorulota are incalzirea pe gaz, este bine sa va luati si o butelie de gaz plina de rezerva, pentru a nu ramane fara caldura pe timpul calatoriei sau mai rau, al noptii.

2.Sistemul de incalzire curat!

Pentru  a avea caldura este nevoie de un sistem de incalzire curat. Cei care se ocupa de inchirierea de autorulote cu siguranta au curatat grilele si sistemul de ventilatie. Praful care se strange in ele poate reduce considerabil trecerea fluxului de aer cald. Tot ce ramane de facut este sa nu obturati gurile de ventilatie

3.Autorulota cu papuci de iarna!

Asa cum noi nu mergem iarna prin zapada in sandale, asa nici autorulota nu poate rula pe drum cu cauciucurile de vara. Nu am uitat nici de lanturi, acestea va pot fi de mare ajutor atunci cand zapada este proaspat asternuta si aveti nevoie de ajutorul acestora, deoarece masina pe care o conduceti are 3,5 tone.

4.Pregatiti pentru conditii meteo nefavorabile!

Chiar daca nu esti un aventurier si nu-ti propui sa ajungi cu autorulota pana in Alaska, am pus in „bagaj” o lopata de zapada, cale, o matura cu coada lunga (pentru a curata zapada de pe acoperis), o racleta pentru parbriz, o scara extensibila si o lanterna.

5.Inghetul.

Deoarece iarna exista riscul de inghet, pe langa banalul lichid de parbriz special pentru acest sezon.  avem in dotare si un spray anti-inghet pentru garniturile si incuietorile usilor, protejandu-le astfel de inghet si reducand riscul de blocare al acestora.

6.Frana de mana

Daca vara ne permiteam sa tragem frana de mana pentru mai multa siguranta, iarna aceasta este contraindicata. Asadar, daca nu va doriti surprize neplacute, nu folositi frana de mana ,ci bagati in viteza vehiculul. Puteti utiliza calele in locul franei de mana.

7.Rezervoarele cu apa!

Rezervoarele de apa pot fi de asemenea supuse riscului de inghet. Goliti in mod regulat rezervorul de ape gri. Daca sunteti in afara campingurilor si aveti posibilitatea, ar fi indicat sa lasati deschis robinetul rezervorului atunci cand stationati, iar apa se va scurge direct in sol (acest lucru este posibil doar daca optati pentru detergent de vase si sapun lichid bio care sa nu afecteze solul). 

8.Autorulota izolata!

Trapele autorulotei au fost izolate suplimentare prin aplicarea unor garnituri suplimentare ce nu permit aerului rece sa intre. De asemenea cand sunteti stationati, trageti toate strollurile la geamuri si puneti protectii suplimentare pe cabina autorulotei.  

9.Ridicati stergatoarele!

Daca nu aveti husa, ar fi bine sa ridicati stergatoarele atunci cand sunteti stationati, deoarece acestea pot ingheta si se vor lipi de parbriz.

 10.Cautati soarele!

Poate vi se pare un sfat banal, dar este foarte important iarna sa cautati in camping un loc insorit. Veti fi bucurosi sa beneficiati de putin soare iarna, iar panourile solare vor incarca bateriile autorulotei (daca sunt curatate), asadar campeaza intr-un loc in care soarele sa bata pe autorulota.

               Iata cele 10 sfaturi pentru a avea un sejur calduros si fara suprize in timpul calatoriei hibernale cu autorulota. Drum bun!